HTML

A hét, amikor Bajnaiéknak kétszer is beintettek

2012.11.18. 08:01 Zelkó Zoltán Zalán

schiffer_andras_lmp_konferencia_2012_november.jpg

Befuccsolt a baloldali egységfront nagy terve, hiába akart az Együtt 2014 mihamarabb Egyedül 2014-gyé válni. Az LMP azonban megmenekült az SZDSZ 2.0 szereptől.

Kitalálják, hogy beállnak a húspult mögé és az audienciára elibük járulókat sorra leszalámizzák? Játszi könnyedségű feladatnak tűnt, de a blöff nem jött be. Már a kisebb falat Negyedik Köztársasággal sem bírtak, akik „a volt szocialista miniszterelnököt a régi, igazságtalan rendszer részének tartják”. Ha már egy olyan súlytalan pártocskát se sikerül a karámba terelni, akik még mindig olyan gyerekes hülyeségekkel szórakoztatják magukat, hogy „Lesz még Magyar Köztársaság!” feliratokat aggatnak városházákra, akkor milyen tárgyalási alappal ülnek majd le a nagy testvér MSZP-vel szemben?

Tegnap az LMP tartott lét a tét típusú konferenciát. Sárga cédulákkal üzentek Matolcsynak szavaztak, néha-néha még Kaufer Virág is fel-felpillantott a kötéséből. Ráültek az együttműködés vagy önállóság libikókára, egyszer ez, másszor az veszítette el a lába alól a talajt, végül Jávor Benedek maradt a levegőben. Aki rögtön le is lemondott a frakcióvezetői posztról Karácsony Gergellyel együtt. Tettét azzal indokolta, hogy szerinte az LMP-nek ebben a formában nincs értelme, nem reflektál a valóságra, nem ezért kezdte el szervezni a pártot, morálisan vállalhatatlan, az utódja bizonyítja be, hogy tévedett, de szerinte erre nem lesz képes. Tömören a lényeg.

Az mindenesetre már most biztos, hogy ezentúl sem lesz felhőtlen az LMP-n belüli viszony. Lévén csak néhány szavazatnyi különbséggel nyert a különutas javaslat a kompromisszumossal szemben. (160 szavazatból 84 ment ide, 77 ment oda – van, aki kétszer szavazott?) A ma folytatódó konferencián bizonyára visszaszavazzák azt a Schiffer Andrást frakcióvezetőnek, aki ezt a jövőképet a kezdetektől fogva képviselte és le is mondott idén januárban, amikor túlsúlyban kerültek a pártban az együttműködés mellett pálcát törők.

Ami Bajnaiékat illeti, nincs mit szépíteni: besült a mutatvány. Ha két ilyen, jócskán 5%-on inneni minipárt nem ugrik önként és dalolva az ölelésre, majd ölésre széttárt karjukba, akkor az országot 12 évig kormányzó, hűséges támogatókkal, több évtizedes beágyazottsággal és masszív szervezeti felépítménnyel rendelkező MSZP mennyire fog? És ha már a szocialistáknál tartunk: nem kell meglepődni, ha a mindenkitől lesajnált, az esélytelenség szó lexikoni illusztrációjának tartott szocialisták belengetik a 13. havi nyugdíj visszaállítását, mire beáll mögéjük a néhány millió érintett.

2014-ig még másfél év van hátra. Közben számtalanszor kiderülhet, hogy az Együtt 2014 a gyors felfutása ellenére hamar kifogy a lendületből, pénzből, paripából. Hogy a feléjük irányuló hevület pusztán múló szeszély és a szavazópolgárok visszavágynak a jól megszokott kétpólusú Fidesz-MSZP-rendszerbe. Amit ismernek, ami olyan volt, amilyen, de főleg hozzáértési hiányosságokban bővelkedő bénázás – de már bizonyítottan működött. Nagyon is elképzelhető, hogy nincs már kedvük újabb olyan kísérlethez, amit rajtuk végeznek el. Meg aztán a közös lónak túrós a háta közmondás is új igazolást találhat az Együtt 2013 hármasának belső hatalmi harcaiban.

2 komment · 3 trackback

Címkék: politika mszp szdsz bajnai gordon negyedik köztársaság karácsony gergely lmp schiffer andrás jávor benedek választás 2014 együtt 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://kommentbunozes.blog.hu/api/trackback/id/tr844912409

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP 2012.11.18. 15:35:58

Az LMP nemet mondott Bajnaiéknak

Trackback: kezdetét veszi a lehetetlen: LEHET MÁS A POLITIKA !!!! 2012.11.18. 15:20:18

A forradalmak mindig elbuknak, az LMP pedig pontosan ugyanúgy nézett ki, mint valami forradalom. Már láttuk is a bukását, mindent láttunk, az összes képregény kockát, egyszerűen így volt megírva, megtervezve. Magyarország a legdrámaibb és mondjuk ki, l...

Trackback: Az LMP jól döntött 2012.11.18. 12:57:43

Az LMP tegnap éjjeli kongresszusi döntése legfeljebb annyiban csalódás, hogy nem szavaztak még többen az Együtt 2014 elutasítására. Azt mondjuk előre tisztázzuk: sem az LMP, sem a 4K! nem azt döntötte el, hogy nem működik együtt a következő választá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

légügyi megfigyelő 2012.11.18. 12:39:23

Az, hogy Bajnaiék lendülete kifogyna, csak akkor következhetne be, ha Orbánék látványosan erősödhetnének, vagy Bajnaiék olyan baromságokat kezdenének el hirdetni, amely alkalmatlan a továbbgondolásra.
Az, hogy LMP nélkül Bajnaiék buknak, szerintem kétséges. Ugyanis azok az LMP-s és szimpatizáns szavazók, akik az E14-hez csatlakoztak volna, választáskor csatlakoznak is. Kevés olyan párt van, amelynél a tagkönyv kötelezne a választáskor.

smartdrive 2012.11.18. 17:23:05

bizonyítottan nem működött
süti beállítások módosítása